Σμαρώ Θ. Μανούδη

Η ΝΥΜΦΗ ΤΗΣ ΘΑΛΛΑΣΑΣ

covernimfi

 

Ένας έναστρος μύθος σε τρία μέρη

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΑΘΥ ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟ ταξιδεύουν τρείς ιστορίες... Η Νύμφη της Θάλασσας, η Πριγκίπισσα της Ερήμου, ο Πιερότος κινούν τα νήματα κάθε ιστορίας. Η θάλασσα, η έρημος, η μαγική πόλη των καναλιών, είναι τρείς διαφορετικοί πόλοι, τρία διαφορετικά σημεία εκκίνησης των ηρώων, που έχουν επίσης διαφορετική πορεία και διαφορετικές κατευθύνσεις. Τι κοινό υπάρχει ανάμεσά τους ;

Είναι πρόσωπα που μεταμορφώνονται κατά την εξέλιξη του μύθου, πρόσωπα που αναζητούν τον αληθινό τους εαυτό, πρόσωπα που συνυπάρχουν κάτω από τον έναστρο ουρανό των ονείρων τους.
Είναι πρόσωπα που στεγάζονται κάτω από ένα βαθύ μπλε ουρανό. Έναν ουρανό, που αντανακλά σαν τρίπτυχος καθρέπτης τις αξίες που συμβολίζουν: την αγάπη, την ελευθερία και τη δημιουργία.

 

Γραφή έργου: Καλοκαίρι 1990,Κομοτηνή-Σαμοθράκη

Η ΝΥΜΦΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 

ISBN:960-630-112-5

Πρώτο βιβλίο της σειράς ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΑΘΥ ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟ που επεξεργάζεται τα θέματα της αγάπης,της ελευθερίας και της δημιουργίας.Πρόκειται για έργο που απευθύνεται σε παιδιά από οχτώ -εννέα ετών και νέους κάθε ηλικίας.

Η ΝΥΜΦΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ επεξεργάζεται την έννοια της αγάπης στο σημερινό κόσμο σε αντιδιαστολή με την έννοια της βίας έτσι όπως αυτή βιώνεται σε όλες τις εκφάνσεις της σύγχρονης πραγματικότητας.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΝΟΥΔΗ ΣΜΑΡΩ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΡΟΥΤΣΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ :ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΕΡΓΕΝΤΑΝΗΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ :ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ(ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ)ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΡΦΗ (ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ -ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ(ενδεικτικά):

Αμαλίειο Ίδρυμα,Ελληνική Κοινότητα Παρισίων,Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών,Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο Άγιος Σέργιος,Παρίσι ,Νοσοκομείο Παίδων Α. Κυριακού κ.ά.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:Αντίτυπα έχουν προσφερθεί σε κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς φορείς όπως Π.Ε. Ροδόπης,Νοσοκομείο Παίδων Α.Κυριακού(τμ. τεχνητού νεφρού) Αμαλίειο ΄Ιδρυμα,Χ.Ε.Ν. Ροδόπηςκ.ά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: H πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά το Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το Ν.100/1975) απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αποθήκευση σε κάποιο σύστημα διάσωσης και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή οποιαδήποτε άλλη διασκευή χωρίς τη γραπτή άδεια της συγγραφέως.

Περίληψη

Μια μικρή σειρήνα ταξιδεύει στα ελληνικά νησιά: την Αμοργό, την Αλλόνησο, την Τήνο, τη Σέριφο, την Κίμωλο, τη Θάσο, τη Σαμοθράκη, τηνΣαντορίνη, τη Ρόδο, την Αστροπαλιά...
Αναζητά την ιδανική αγάπη: αγάπη για τους ανθρώπους, το περιβάλλον, την αλήθεια, τη σοφία ,τη δικαιοσύνη, την ομορφιά...
Στο ταξίδι της αυτό συναντά το Δράκο της Θάλασσας, το Δράκο με τα Εφτά Γαλάζια Φτερά, σύμβολο της βίας και της ερημιάς του σημερινού κόσμου...
Θα καταφέρει να μεταμορφώσει τη δύναμη και τη μοναξιά του σε αγάπη;
Τα χελιδόνια, οι σκέψεις της μικρής νεράιδας θα ξεκλειδώσουν με τη δύναμή τους την κλειδωμένη ψυχή του θαλασσινού Δράκου και θα φωτίσουν τους εφτά θαλασσινούς καθρέφτες για να ανακαλύψει το ανθρώπινο πρόσωπό του...
'Ενας μύθος για την έννοια της αγάπης στο σημερινό κόσμο...

 

 

nimfi1  nimfi5   nimfi3

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Home ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΘΕΑΤΡΟ Κάτω από ένα βαθύ μπλε ουρανό Η Νύμφη της Θάλασσας